Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

[us_separator size=”large”][us_additional_menu source=”menu-legal-all” layout=”hor” main_color_text=”_content_link” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22text-align%22%3A%22center%22%7D%7D”]

Splošni pogoji spletne trgovine man-up.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino man-up.si (v nadaljevanju tudi »Trgovina«) upravlja podjetje Escon, spletna prodaja in trgovina d.o.o., Savska loka 21, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 3712702000, davčna številka: SI24456900, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali trgovina).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

[us_separator]

Plačilni pogoji

Kreditna kartica

Ko boste oddali naročilo, boste morali vnesti podatke o kreditni kartici, da dokončate postopek plačila. Sprejemamo kartice Visa in MasterCard.

Bančno nakazilo vnaprej

Po oddaji naročila boste podatke o plačilu prejeli na zadnji strani in po e-pošti. Ko bomo prejeli denar, bomo odposlali vaše naročilo.

S plačilom po predračunu 

Kupec prejme predračun po pošti ali na e-naslov, ki je naveden v naročilu. Po plačilu predračuna sledi odprema pošiljke v roku 1 – 2 dni oz. v dogovorjenem roku.

V primeru, da je izbrano plačilo po predračunu, lahko kupec le-tega poravna na TRR: SI56 2900 0025 5486 023.

Sklic je številka naročila.

S plačilom po povzetju 

Naročeno blago lahko kupec plača ob prevzemu. Plačilo je možno le z gotovino. Ne glede na vrednost pošiljke, mora biti kupec pri prevzemu osebno prisoten.

Paypal

Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal, da dokončate postopek plačila. Do končnega plačila je blago v lasti podjetja ESCON, spletna prodaja in trgovina d.o.o.

[us_separator]

Pritožbe in spori

Družba Escon, spletna prodaja in trgovina d.o.o. (ponudnik) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@escon.si ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Spletna trgovina man-up.si ne priznava nobenega izvajalca, pristojnega za izvensodno reševanje pravnih sporov (IRPS), s katerim bi lahko potrošnik reševal spore preko platforme Evropske komisije za spletno reševanje sporov

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage