Sestavine

Z močjo narave do vrhunskih užitkov

Navadna zobačica (Tribulus Terrestris)

Navadna zobačica - Tribulus Terrestris

Navadno zobačico ali Tribulus Terrestris prepoznamo po majhnih rumenih cvetovih. Že stoletja se uporablja za dvig libida in spolne moči ter ugodno prispeva k izboljšanju erektilne disfunkcije.

Maca (Lepidium meyenii)

Maca - Lepidium meyenii

Maca oziroma perujski ginseng, Lepidium meyenii ali L. peruvianum, je ena redkih gomoljastih rastlinskih vrst, ki uspeva na nadmorski višini več kot 3500 metrov.

Raste v perujskih Andih, kjer je izpostavljena ekstremnim vremenskim pogojem, kot so pomanjkanje kisika in močni vetrovi.

Rdeči Ginseng

Panax ginseng

Ginseng, Panax ali žensen je rastlina, ki jo uvrščamo v družino bršljanovk. Raste v vzhodnem delu Azije, predvsem na Kitajskem, Japonskem in v Koreji ter v Severni Ameriki.

Ginseng v kitajščini pomeni človeška korenina, saj je podobna človeškemu telesu. Zraste 60 cm visoko, prepoznamo pa jo po dolgih pecljastih deljenih listih in svetlo rdečih jagodah.

Catuaba

Catuaba

Catuaba je majhno, cvetoče drevo, ki doseže višino štirih metrov. Njeni cvetovi so rumeno-oranžne barve, sadeži pa rdeče. Uspeva ob reki Amazonki v severnem delu Brazilije in v brazilskem deževnem gozdu.

Naravno zdravilo pridobivajo iz drevesnega lubja, največkrat iz družin Anemopaegma, Ilex, Micropholis in Secondatia. Zdravilna učinkovina v lubju pa naj bi bili alkaloidi, poimenovani catuabini, ki imajo nekatere psihoaktivne učinke in afrodizikalne lastnosti.

Muira Puama

Muira Puama

Muira puama ali latinsko Ptychopetalum olacoides izvira iz amazonskega deževnega gozda. Etimologija imena se nanaša na potencialni učinek kot spolni stimulans, zato je znana tudi po imenih, kot so »marapuama«, »drevo moči« in »zelišče ljubezni«.

Rastlina izgleda kot grmovje ali manjše drevo s tankimi vejami, ki v višino zraste do 14 metrov, njeni ovalni listi pa se izraščajo z listnimi peclji, ki so dolgi približno 3 centimetre in so svetlozelene barve.

Mehiški divji jam

Mehiški divji jam

Mehiški divji jam, Dioscorea mexicana ali »rastlina želva« je trajnica bledo rjave barve s suho, podolgovato korenino. Izvira iz Severne Amerike, Mehike in Azije. Ustrezajo mu vlažna, ilovnata tla, visoke temperature in območje z veliko svetlobe. Če so pogoji izpolnjeni, lahko rastlina zraste do šest metrov visoko.

Listi jama so dolgopecljati in srčaste oblike, cvetovi pa so rumeno-zelene barve in sestavljajo majhna socvetja. Najpomembnejši del jama je njegova korenina, ki v premeru meri od pet do deset centimetrov.

Kolagen (Bovine collagen)

Kolagen - Bovine collagen

Kolagen je najbolj razširjena in glavna strukturna beljakovina v človeškem telesu, ki jo najdemo v kosteh, mišicah, koži in tetivah. Ime kolagen izhaja iz grške besede »kolla«, ki pomeni lepilo.

Ime je dobil, ker predstavlja 30 % vseh beljakovin v telesu in je glavni gradnik medceličnega prostora vezivnih tkiv, s katerimi daje oporo celicam in skrbi za njihovo stabilnost.

Ashwagandha

Ashwagandha - Ašvaganda

Ashwagandha, indijski ginseng, zimska češnja ali Withania somnifera je zelišče, ki izvira iz Indije. Njeno latinsko ime pomeni »ta, ki daje vitalnost in moč konja«, saj njena močna aroma spominja na vonj konjeve kože.

Rastlina raste v obliki grma, ki zraste do višine 170 cm in ima plod rdeče barve. Spada v skupino razhudnikovk, ki rastejo v toplih klimatskih pogojih, kot so Indija, Nepal, Šrilanka, Pakistan in Bangladeš.

Sibirski Ginseng

Ginseng ali ženšen se uporablja kot zdravilo v tradicionalni medicini že 5000 let. Poznala sta ga že Marco Polo in Ludvik XIV. Iz rastline se dela poživljajoč čaj, ki se uporablja predvsem na Kitajskem, v Koreji in na Japonskem. Ameriški ginseng uspeva v Quebecu, Manitobi pa vse do obal Mehiškega zaliva.

Ginko Biloba

Ginko je drevo iz družine Ginkgoaceae, ki izvira iz Kitajske. Že v starodavnih časih so ga sadili na vrtovih templjev na Kitajskem in Japonskem, zdaj pa je drevo cenjeno po vsem svetu kot okrasno drevo, ki je odporno na insekte in glive.

Kajenski poper

Kajenski poper je, ne glede na poimenovanje, pravzaprav rumena ali rdeča pekoča paprika, poznana po svojem aromatičnem, pikantnem okusu. Rastlina izhaja iz Srednje in Južne Amerike, ime pa je dobila po glavnem mestu francoske Gvajane, Cayenne.

Opazen dvig spolne moči

Močnejše

spolno vzburjenje

Intenzivnejši

orgazmi

Večja

samozavest v postelji

Privoščite si užitek na naraven način.