Spolna moč

Ni skrivnost, da tako moški kot tudi ženske želijo povečati svojo spolno moč in vzdržljivost. Le-ta se nanaša na dejstvo, kako dolgo lahko zdržite v postelji. Raziskave so pokazale, da je pri moških povprečni čas med rjuhami od dveh do pet minut, pri ženskah pa približno 20 minut, preden dosežejo veliki vrhunec. Spolna moč pa je drugačna pri vsakem posamezniku in ni odvisna od starosti ali telesne pripravljenosti, saj so v postelji manj vzdržni tako mlajši, starejši kot tudi športniki in tisti bolj leni. Ker pa si vsi želimo, da bi prijeten občutek v postelji trajal čim dlje, vam predstavljamo nekaj pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na spolno moč ter kako se spopasti z upadanjem le-te.

Slabenje spolne moči

Nizka spolna vzdržljivost je eno od stanj, ki spadajo pod okrilje težav s spolnim zdravjem. Možno jo je diagnosticirati in tudi zlahka izboljšati in pozdraviti. Če je vaša spolna moč slabša že dlje časa, se priporoča obisk strokovnjaka, saj obstaja možnost, da trpite za prezgodnjo ejakulacijo ali pa erektilno disfunkcijo.

Zapomnite si, da niste sami. Če trpite zaradi pomanjkanja spolne moči, se pogovorite s partnerjem in izrazite svoje želje ter fantazije. S tem ohranjate zavzetost in zanimanje za seks ter hkrati poskrbite za svojo samopodobo in potrebe partnerja. Prav tako pa lahko do boljše spolne vzdržljivosti pridete z masturbacijo, ki vam pomaga zdržati dlje. Vendar pa pazite, da ne boste padli v enako rutino samozadovoljevanja, kot jo opravljate že leta, ampak poskusite nekaj novega – seks igrače, vadite nadzor orgazma, raziščite druge erogene cone ali pa glejte drugačno pornografijo, kot ste je navajeni.

Načini za povečanje spolne moči

Najuspešnejša pomoč pri težavah s spolno močjo so razni izdelki v obliki tablet in sirupov, ki vsebujejo naravne sestavine, kot so navadna zobačica, maca, sibirski ginseng, catuaba in mnoge druge. Le-te poskrbijo za dvig libida in spolne moči, izboljšanje erektilne disfunkcije ter so znane po svojih psihoaktivnih učinkih in afrodizikalnih lastnostih. Poleg uživanja Man-up izdelkov pa se za povečanje spolne moči priporoča tudi:

  • Uživanje kakovostnih beljakovin, kot je L-arginin. Omenjeno aminokislino najdemo v lešnikih, mandljih, neslanih arašidih, edamcu, tuni, lososu, leči ter v piščančjih prsih. Zauživanje te hrane je blagodejno za ves krvožilni sistem.
  • Uživanje čebule, česna, banane in čilija. Te sestavine pomagajo povečati pretok krvi in hkrati znižujejo krvni tlak, kar koristi spolnim organom.
  • Vsakodnevna vadba – če želite povečati svojo spolno moč, morate okrepiti tudi svoje telo. Raziskave so pokazale, da močnejše telo prenese več, kar posledično pomeni, da ste tudi bolj vzdržljivi in prožni v postelji.
  • Joga – učenje sproščanja uma in pridobivanja nadzora nad dihom omogoča telesu, da vaše mišice napolni s kisikom.

Priporočljivo je tudi, da se znebite slabih navad, kot sta kajenje in uživanje alkohola, ter se poslužujte varnega sončenja – sončna svetloba ustavi proizvodnjo melatonina v telesu, kar posledično poveča spolno moč.

Tablete za spolno moč

Sodobno povečanje spolne moči temelji na zauživanju tablet, praškov in tekočih izvlečkov. Kapsule s sestavinami, kot so ginseng, maca, navadna zobačica in catuaba, se priporočajo tako za moške kot tudi za ženske, zlasti za tiste, ki se soočajo z menopavzo.

Težavo torej lahko odpravimo na več načinov. Če trenutno niste zadovoljni s svojo spolno vzdržljivostjo, se ne obremenjujte, saj se težava lahko zlahka odpravi. Med tem pa ne pozabite na svojega partnerja in na seks, ki je zabavna in prijetna aktivnost.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor